top of page
  • Szerző képeLenner-Mächler Optika

Az Essilor eddigi legjobb multifokális szemüveglencséje

Az Essilor XR Series multifokális szemüveglencsék megtervezésében részt vett a mesterséges intelligencia is. De vajon tényleg kivételes minőségű végeredmény született? Vagy ez csak egy egyszerű reklámfogás? Ennek jártunk utána.




A megfelelő szemüveg elkészítése során a látszerész hagyományosan két jellemzőt vesz figyelembe: egyrészről a szükséges látáskorrekció mértékét, azaz a dioptriát, másrészről a szem alapvető fiziológiai jellemzőit, például a pupillatávolságot.


A szemünkkel azonban minden irányban pásztázunk, ami miatt a szemnek plusz erőfeszítéseket kell tennie gyors tekintetváltás esetén. Ráadásul nem vagyunk egyformák, ezért teljesen egyediek a nézési, szövegolvasási szokásaink is.


Az XR az Essilor legújabb, a nézési szokásokat is figyelembe vevő multifokális szemüveglencséje. A megfelelő XR lencse kiválasztását ezért átfogó vizsgálat előzi meg, amely részletesen feltérképezi a használó vizuális viselkedését.


A vizsgálat során megmérjük a tekinktet leengedésének mértékét, az olvasási távolságot, az oldalirányú eltolást, valamint a látási szokásokat. Ennek köszönhetően olyan multifokális szemüveget tudunk elkészíteni, amely egyrészt tökéletesen illeszkedeik az Ön szemének természetes viselkedéséhez, másrészt az alábbi használati előnyöket kínálja:


- azonnali éles látás mozgás közben is

- természetes testtartás minden tevékenység közben

- folyamatos látásélmény minden helyzetben

- kiterjesztett látótér

- minden részlet megfigyelése még félhomályban is.


Ha felkeltettük az érdeklődését az Essilor XR szemüveglencsék iránt, vagy szeretne többet megtudni erről a különleges termékről, várjuk szeretettel optikánkban, Győr belvárosában, a Schweidel utcában. Látásvizsgálatra online is foglalhat időpontot az oldal tetején található időpont foglalónk segítségével.

bottom of page