top of page
  • kisstamasgyor

Előzze meg a párásodást!

Frissítve: 2021. júl. 5.


Mi szemüvegesek jól tudjuk, hogy a maszkviselés miatt jobban párásodnak a szemüveglencsék, főleg a téli hidegek idején. Szerencsére van több olyan megoldás is, amellyel fel lehet venni a küzdelmet a párásodással!

Ugye jól ismeri azt az érzést, amikor télen belép egy üzletbe, és hirtelen az orra hegyéig se lát? A szemüveglencsék párásodása azért következik be, mert a helyiség melegebb levegőjéből kicsapódik a pára a hideg üvegfelületen. A maszkviselés miatt ez a probléma kint az utcán is fokozottan jelentkezik, mivel a maszk a szemüveg irányába tereli az általunk kilélegzett meleg, párás levegőt.


Kontaktlencse: nincs szemüveg, nincs párásodás


A párásodás megszüntetésének legbiztosabb módja, ha kontaktlencsére cseréljük a szemüveget, legalább a téli hónapokra. A legkönnyebben az egyfókuszú szemüveget viselők tudnak váltani, az egyfókuszú kontaktlencsék ugyanis kényelmesek, tökéletes látást biztosítanak és szinte minden ember szeméhez illeszthetők. Az 1 hónapig használható lencsepár akár már havi 3.300 forinttól elérhető. Sokat fejlődtek a multifokális kontaktlencsék is, így jellemzően ilyenkor is tudunk megfelelő, a mindennapok során jól használható kompromisszumot találni. A legmegfelelőbb lencsét mindig az ügyféllel szorosan együttműködve, az ügyfél saját egyedi igényei és tapasztalatai alapján választjuk ki.

Páramentesítő spray: egy fújás akár több napig véd


Megoldást jelenthet a problémára a páramentesítő spray is, melyből a szaküzletünkben többfélét is forgalmazunk. A szemüveglencsén törlőkendővel elterített spray, saját tapasztalataink szerint, akár több napon keresztül is meggátolja a párásodást, persze csak akkor, ha időközben nem kell a szemüveget megtisztítani. A tisztítás után a sprayt újból alkalmazni kell. A páramentesítő spray kifejezetten jól teljesít a kinti hidegben is, és párásabb környezetben sem páraréteg, hanem egy vékony vízréteg képződik a szemüvegen, ami jóval kevésbé zavarja a látást.


Páramnetes szemüveglencse: hosszú-távú megoldás


Szaküzletünkben forgalmazunk speciális páramentesített szemüveglencséket is, melyek két szabadalmaztatott technológia: egy speciális felületkezelés és egy párásodásgátló molekulákkal ellátott törlőkendő segítségével biztosítják a lencsék hosszú-távú páramentességét. Az Optifog felületkezelés bármelyik Essilor lencsére elérhető, az Optifog Smart kendő használata pedig egész napos védettséget biztosít a pára ellen. Ezek a ráadásul védelmet nyújtanak az UV-sugárzással és a karcokkal szemben is.


Forduljon hozzánk bizalommal, hogy kiválaszthassuk az Ön számára legmegfelelőbb megoldást. Várjuk szeretettel szaküzletünkben, a színház mellett, a Schweidel utcában!



bottom of page